De Fred herinrichting fase 1 klaar

frederik hendriklaan

Kruispunt De Fred en Willem de Zwijgerlaan open

– De eerste fase van de herinrichting van De Fred is klaar; ook het kruispunt De Fred en Willem de Zwijgerlaan is weer open. Sinds half augustus kan al het verkeer weer doorrijden op De Fred Zuid en Midden.

Dit heeft even geduurd, omdat de riolering van de Willem de Zwijgerlaan wat vertraging opliep aangezien er nog terrassen stonden én omdat er zwaar bouwverkeer over het plein moest rijden.

Fase 1 Zuid en Midden – Het winkelgebied heeft nu een betere inrichting en een aantrekkelijke uitstraling die past bij dit deel van het Statenkwartier. Om de verkeersveiligheid voor het gehele winkelgebied te verbeteren is de verkeerssnelheid omlaag gegaan naar 30 kilometer per uur. Er zijn meer en grotere laad- en losplaatsen, waarmee het (dubbel)parkeren op de rijbaan wordt tegengegaan. En – niet onbelangrijk, zeker nu in corona-tijden – het gebied is een stuk ruimer voor voetgangers met op de stoepen brede vrije looproutes (de zogeheten ‘loper’) voor het winkelend publiek.

Reclame op de bus – Om reclame te maken voor het vernieuwde winkelgebied, rijden er al bijna een jaar twee HTM bussen met de nieuwe De Fred branding door de stad.

Fase 2  Noord – Het deel van de Frederik Hendriklaan tussen de Statenlaan en de Prins Mauritslaan (Fred Noord) is fase 2. Hier rijdt nu de tram doorheen. Dit stuk kan pas opnieuw worden ingericht als de trambaan is verwijderd. Voor deze werkzaamheden is pas geld beschikbaar in 2022/2023, waardoor er een noodzakelijke ‘knip’ in de uitvoering van de werkzaamheden komt. Het college van burgemeester en wethouders blijft zich inspannen de tijd tussen fase 1 en 2 zo kort mogelijk te houden.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie